fbpx

Lage Rugpijn? 5 Oorzaken, Symptomen En Oplossingen Pijn Onderin Rug

"Ik heb pijn onderin mijn rug".

Dat is wat ik regelmatig in mijn praktijk hoor.

Lage rugpijn, het lijkt wel of haast iedereen er zo nu en dan mee te maken heeft. 

Wanneer jij er last van hebt dan weet je als geen ander hoe pijnlijk dit is en hoe het je je levensvreugde kan ontnemen. 

En meestal wanneer je in je eigen familie- en kenniskring eens rondkijkt ontdek je vaak hoeveel mensen er wel geen last hebben van (lage) rugpijn.

Je kan wel zeggen dat het een steeds groter probleem aan het worden is met als bijkomend gevolg dat het de samenleving 3,5 miljard euro per jaar kost.

Afijn. Je wil van je lage rugpijn af en bent benieuwd naar de oorzaken, symptomen en oplossingen.

Laten we direct beginnen...

Liever direct een gratis 1-op-1 adviesgesprek? Klik dan hier, mail: info@triggerpoint-reset.nl of bel 0625276397.

More...

Oorzaken pijn onderin mijn rug

Wanneer we gaan kijken naar de oorzaken van lage rugpijn klachten dan is ca. 95% van de acute lage rugpijn klachten aspecifiek, dat wil zeggen dat er geen specifieke lichamelijke oorzaak aanwijsbaar is. Dat is wel heel opmerkelijk te noemen, toch? dat de specifieke oorzaken voor rugklachten bijna nooit worden gevonden.

Slecht een kleine groep heeft specifiek aantoonbare oorzaken zoals: wervelfractuur, maligniteiten (kwaadaardig gezwel), axiale spondylartritis (ziekte van Bechterew), spondylolysthesis (afschuiving wervel), spondylodiscitis (epiduraal abces), cauda equina syndroom (beschadiging van de zenuwwortels) en spinale epidurale bloeding

Wat mensen denken dat de oorzaak van pijn onderin hun rug is

Wanneer je de mensen die lage rugklachten hebben zelf gaat vragen wat zij denken dat de oorzaak zou kunnen zijn?

Dan komen we tot de volgende opsomming:

  1. Overbelasting van de onderrug 

  2. Verkeerde plotselinge beweging gemaakt

  3. Te zwaar en verkeerd getild

  4. Verkeerde lichaams- en/of werkhouding

  5. Hernia

Bekende oorzaken van chronisch lage rugpijn klachten...

Een aantal van de bovenstaande opgesomde oorzaken zullen de mensen met lage rugklachten wel als bekend in oren klinken.

De overbelasting van de rug wanneer je veel fysieke arbeid hebt moeten verrichten wat je normaal niet doet, zoals bijvoorbeeld een stuk grond omspitten, stoeptegels sjouwen, inboedel van een woning verhuizen etc.

De plotselinge verkeerde beweging en dit is dan meestal een roterende beweging of iets van de grond oppakken en dan de beroemde “het schoot in mijn rug” is hieraan gerelateerd met soms ook nog echt een waarneembare en hoorbare “knap” in de onderrug. 

Het losse motorblok wat je wel even zal verplaatsen, of die grote doos of kist met materiaal welke in de weg staat even op een ander plekje neer willen zetten, of die kruiwagen overvol met zand, en daarna pijn in je onderrug voelen is ook heel herkenbaar.

Is de verkeerde lichaams – of werkhouding niet het item niet waar iedereen met lage rugklachten het over heeft. Ja ik sta, zit of loop verkeerd en dat weet ik mijzelf.

En werkhoudingen welke niet bevorderlijk zijn voor de rug is ook zo’n veelgehoorde klacht. En dan hebben we natuurlijk ook nog de hernia als gevolg waarvan je vreselijke pijn in je rug kunt ervaren.

Ondanks dat de specifieke oorzaken voor de lage rugpijn zoals eerder vermeld vaak niet kunnen worden gevonden heb je weldegenlijk pijn en deze pijn is echt. Wat het ergste van al deze pijn is dat het je zo beperkt in alles; je werk lijdt eronder, je privéleven is niet meer wat het geweest is, sporten om te ontspannen dat gaat even niet meer, of lekker stoeien met de kinderen en/of met de kleinkinderen spelen, stop maar want dat gaat hem niet worden.

Zware boodschappen dragen, zware voorwerpen verplaatsen, lang staan of zitten etc. dat zijn allemaal activiteiten waarbij je de pijn voelt. Geen blij vooruitzicht en vooral niet wanneer je al vaker last hebt gehad van lage rugpijn en het steeds weer terug keert.

We hebben het dan over “chronisch lage rugklachten” en het lijkt alsof je niet meer van je rugpijn af kunt komen.

Oplossingen voor pijn in de onderrug

Is het dan zo moeilijk om van je lage rugklachten af te komen?

Ja en Nee, wanneer je het reguliere medische circuit instapt dan heb je nog wel een weg te gaan nl. van huisarts, fysiotherapie, manuele therapie, chiropractor, massagetherapie, accupunctuur, pijnkliniek, injecties, pijnmedicatie en nog veel meer tot aan een bezoek aan de orthopeed.

Maar is dat dan verkeerd? 

Nee dat niet maar meestal verdwijnt met al die behandelingen die je hebt ondergaan de pijn in je onderrug niet of maar tijdelijk, met uiteindelijk de allerlaatste optie een operatie aan je onderrug in wat voor vorm dan ook.

En dat is iets wat je absoluut niet moet willen. Hoe kun je dan wel van je pijnlijke onderrug afkomen?

Allereerst moet je uitsluiten dat er geen specifiek aanwijsbare oorzaken voor je lage rugpijn zijn en dat doe je door naar je huisarts te gaan voor een gedegen onderzoek.

Wanneer de oorzaak niet te vinden is, dan is het raadzaam om te gaan kijken wat de onderliggende oorzaken zouden kunnen zijn van jouw lage rugklachten. 

Bewezen effectieve methode om van je lage rugpijn klachten af te komen

Een bewezen effectieve methode om van je lage rugpijn af te komen is de Triggerpoint-Reset Methode.

Hierbij pakt je zowel de werkelijke pijnlijke plek aan door de Triggerpoints die dit veroorzaken op te heffen en je zorgt ervoor dat je met de onderliggende oorzaken aan de slag gaat. 

En als laatste ga je werken aan je lichamelijke fitheid en een gezonde leefstijl.

Plan hieronder een gratis adviesgesprek als je wil dat ik je help.

Mogelijk ook interessant om eerst te lezen wat triggerpoint zijn of enkele ervaringsverhalen.

Mail: info@triggerpoint-reset.nl of bel 0625276397.


Tags


You may also like

>